Nieruchomości – zakup i urzadzenie
Na co zwracac uwage przy zakupie mieszkania…

Ze swiata architektury – Muzeum Narodowe Afganistanu / IaN +

Posted in Uncategorized  by admin
May 29th, 2018

Dzięki uprzejmości IaN + Zaprojektowany przez IaN +, ich propozycja dla Narodowego Muzeum Afganistanu ma na celu harmonijne uczynienie go częścią horyzontu w Afganistanie.
Czynią tak, łącząc się z nim, zamiast tworzyć konflikt, aby przywrócić relację między nowym, starym i krajobrazem.
Przeprowadzając.
Fragmentację.
proces, poprzez użycie i powtórzenie przestrzeni modułowych, ich połączenie tworzy przestrzeń w przestrzeni ., pozwalając odwiedzającym utracić postrzeganie przymuszającej przestrzeni kontenerowej.
Więcej zdjęć i architektów.
opis po przerwie.
Zniesienie limitów przyczynia się do dostosowania przestrzeni i spełnienia jej wymagań, kształtując pustkę.
Przepływy muszą stać się narzędziem wiedzy, a działania podejmowane przez odwiedzających muszą współpracować, aby wzbogacić treści.
Równolegle, zgodnie z wymogami wystawy, regularna siatka pozwala na elastyczne podzielenie przestrzeni na pokoje i / lub galerie.
Dzięki uprzejmości IaN + Muzeum powstaje całkowicie na parterze w ramach regularnej kwadratowej siatki, która jest określona przez dwa systemy wzajemnie prostopadłych ścian.
Proste kształty geometryczne są wycinane w ścianach z cegły, które są wyposażone w ścianki działowe, mieszczące urządzenia wystawowe, aby stały się podporami wyświetlacza.
Ściany te zawierają również wbudowane gabloty, które definiują ciągłą przestrzeń wystawienniczą.
Dzięki uprzejmości IaN + Pomieszczenia ekspozycyjne są oświetlone świetlikami dachowymi; naturalne światło kontrolowane jest przez systemy cieniowania w celu uniknięcia bezpośredniego uderzenia światła w dzieła sztuki.
Naturalne światło w połączeniu z układem strukturalnym definiuje przestrzenną matrycę, która działa na reinterpretację podstawowych elementów architektury islamskiej: nieprzetworzoną i ciągłą przestrzeń zdefiniowaną przez jej abstrakcję.
Dzięki uprzejmości IaN + Architekci: IaN + Lokalizacja: Kabul, Afganistan Zespół projektowy: Kierownik projektu Giuseppe Zaccaria, Fabio Bonghi, Bruno Calastri, Giulia Giusti, Olimpia Mecca, Giuliana Sibilia, Domenico Tartaglia Klient: SEE | biuro architektury i wzornictwa Typ: Muzeum Status: Międzynarodowy konkurs.
wyróżnienie Powierzchnia: 16 378 mq Rok: 2012
[patrz też: Kamień dekoracyjny, utylizacja eternitu, płyty warstwowe ]

Tags: , ,

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

Powiązane tematy z artykułem: Kamień dekoracyjny płyty warstwowe utylizacja eternitu